Tai Chi Qigong
Tai Chi Qigong

Tai Chi Qigong

De meest bekende vorm van Tai Chi is Tai Chi Chuan of eigenlijk Taijiquan. Dit is wat er dagelijks door vele miljoenen Chinezen ’s ochtends in de parken wordt beoefend.

Taijiquan is een interne krijgskunst die erop gericht is de mentale concentratie, de ademhaling en de innerlijk energie – Qi – te verbeteren. De bewegingen zijn zacht en vloeiend, maar in elke beweging zit een gevechtstechniek verborgen.

Qigong is één van de therapievormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde, meestal aangeduid met TCM (Traditional Chinese Medicine). Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”. In de lessen worden bewegingen uit beide tradities met elkaar gecombineerd en noemen we gemakshalve Tai Chi Qigong.

Waarom Tai Chi Qigong?

Tai Chi Qigong werkt ontspannend, harmoniserend en vitaliserend op je lichaam en geest. Het is letterlijk meditatie in beweging. Het beoefenen hiervan brengt dus rust en ontspanning en verbetert de soepelheid van het lichaam.

Er wordt tevens gebruik gemaakt van basistechnieken uit de Martial Arts (gevechtskunsten) waardoor je houding verbetert, je goed leert aarden/gronden en je letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staat. Het is een prettige en ontspannende manier van bewegen en geschikt voor alle doelgroepen.

Verder blijkt Tai Chi Qigong een prettige en zachte manier van bewegen te zijn voor mensen met chronische aandoeningen zoals fibromyalgie, ME/CVS, allerlei vormen van reuma , whiplash en burn-out verschijnselen. De oefeningen kunnen namelijk worden aangepast en eventueel ook zittend worden uitgevoerd.

Lessen Tai Chi Qigong

Momenteel geef ik geen lessen of workshops.

Professionele hulp bij pijnklachten, ik vind de behandelingen van Peggy een aanrader. 
Profesjonalna pomoc w dolegliwościach bólowych, bardzo polecam zabiegi Peggy”

Iwona

Vriendelijke dame met de juiste kennis en kunde in huis. Door meerdere massage technieken te combineren voelt zij goed aan waar de pijnpunten zitten. Na iedere behandeling voel ik mij weer als herboren. Peggy bedankt!!”

Monique