Massage
Massage

Massage therapie

In mijn praktijk combineer ik Chinese Massage therapie oftewel Tuina met technieken uit de reguliere massagetherapie, triggerpoint therapie en fascia release. Al deze technieken vullen de Tuina prachtig aan. Ik combineer zo het beste uit twee werelden en zet in wat ik voor jou het meest effectief vind.

Kenmerkend voor deze massages is dat ik stevig en diep op je speren, pezen en weefsels inwerk. Daarnaast werk ik ook op meridianen en pas ik acupressuur toe en maak ik regelmatig gebruik van cupping. Je hele lichaam komt aan bod in een massage. Uiteraard wordt de massage aangepast op wat jouw lichaam aankan. Soms pas ik ook acupunctuur toe, als daarmee bepaalde pijnklachten effectiever kunnen worden aangepakt

Waarvoor

Het doel van massage therapie is het oplossen van klachten. Ontspanning is een prettige bijkomstigheid die vanzelf optreedt als alles in het lichaam weer kan doorstromen en pijn verdwijnt. Deze vorm van massage is zeer geschikt voor allerlei pijnklachten. Denk hierbij aan de welbekende nek-, – schouder en armklachten vanwege het vele zitten achter een beeldscherm.

Ook acute of chronische lage rugklachten behandel ik veel in mijn praktijk. Eigenlijk alle pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Vaak kan ik bij klachten als hernia, ischias, piriformis syndroom en frozen shoulder, net even dat extra’s bieden bovenop bijvoorbeeld fysiotherapie behandelingen. Ik werk hierbij oa samen met fysiotherapie praktijk Luxor en Fysio Physics in Zeewolde.

Deze vorm van massage is ook zeer heilzaam bij chronische aandoeningen zoals reuma, fibromyalgie, MS etc. De massages helpen jou om de klachten te managen en verergering te voorkomen of vertragen. Ook bij stress en burnout zijn diepe massages zeer aan te bevelen bij de weg naar herstel.

Verder is er een grote groep die regelmatig komt voor een “apk” of onderhoudsbeurt, waarbij middels een stevige massage het hele lichaam aan bod komt en alles weer los wordt en kan ontspannen. Hiervoor komen inmiddels ook een aantal duursporters in mijn praktijk om hun intensieve trainingen te ondersteunen.

Praktisch

De eerste afspraak start met een intake gesprek. Afhankelijk van de intake en klachten wordt er een behandeltraject opgesteld of kom je voor een losse behandeling die je eventueel periodiek herhaalt. Een behandeling wordt sowieso altijd afgestemd op wat er die dag voor jou nodig is. Behandelingen duren een uur tot 1,5 uur zodat ik ruimschoots de tijd heb om het hele lichaam mee te nemen voor optimaal resultaat. Je hoeft niets mee te nemen naar de praktijk. Handdoeken en dergelijke zijn aanwezig.

Mocht ik van mening zijn dat je elders beter behandeld kunt worden voor je klachten, dan zal ik je altijd doorverwijzen. Ik heb hiervoor een netwerk met  fysiotherapie praktijken (Luxor en Fysio Physics in Zeewolde), een gespecialiseerde acupuncturisten praktijk (Acupijnkliniek in Bussum), Osteopaat (Osteopathie Bokkinga, Zeewolde), chiropractor, orthomanueel arts, vrouwenkliniek en lichaamsgerichte therapeuten. En soms zal ik je ook naar de huisarts verwijzen voor verder noodzakelijk medisch onderzoek.

Massage

Een behandeling door Peggy, is veel meer dan een gewone massage. Peggy vindt de probleemgebieden en werkt oplossingsgericht, uitgaand van de oorzaak van het probleem. Een vergelijking met een fysiotherapie gaat daarom ook mank: daar krijgt eigenlijk alleen het pijnlijke gebied aandacht en de oorzaak krijgt nauwelijks de noodzakelijke aandacht. De combinatie van Tuina en andere technieken leveren dan ook echte oplossingen.”

Jan Willem

Inmiddels kom ik al een paar jaar in de praktijk van Peggy. Met mijn fibromyalgie is het fijn om eens in de zoveel tijd goed los gemaakt te worden. Peggy kijkt goed naar wat op dat moment nodig is voor mijn lichaam en gebruikt daarvoor verschillende technieken. Met deze behandelingen zorg ik er voor dat lichamelijke problemen snel opgelost worden, of juist voorkomen kunnen worden.”

Amber

Ik ga nu een klein jaar naar Peggy. Ik heb vaak last van pijnlijke spieren. De massage van Peggy is niet altijd pijnvrij maar het resultaat altijd goed. Peggy denkt ook altijd erg mee met oefeningen, of hulpmiddelen om thuis te doen. Of verwijzing naar een andere controle. Ik beveel jullie Peggy zeker aan.”

Ineke