Cupping
Cupping

Cupping

Cupping is een methode waarbij glazen of siliconen cups worden aangebracht op het huidoppervlak. De siliconen cups zuigen zichzelf vacuüm of werken met een pompje, een glazen cup wordt kortstondig aan de onderkant verwarmd om een vacuüm te creëren.

Werking

De glazen cups en cups met een pompje worden gebruikt voor “staand cuppen”. De cups worden op specifieke plekken op het lichaam gezet en kunnen zo een aantal minuten op de huid blijven staan. Op deze manier wordt op die plek de doorbloeding gestimuleerd en toxines verwijderd, of acupunctuurpunten gestimuleerd. Bij deze methode verschijnen rood tot paars/zwart gekleurde cirkels op de plek waar de cup heeft gestaan. Deze plekken verdwijnen binnen een paar dagen tot twee weken.

Er kan ook voor gekozen worden om een cup rustig over de huid te bewegen. Hiervoor zijn de flexibele siliconen cups erg geschikt. Hiermee wordt het bindweefsel gemasseerd en dit heeft een sterke ontspannende en doorbloeding verbeterende werking op de spieren. Die verbeterde doorbloeding is de reden waarom de huid rood kleurt; een verschijnsel dat soms enkele dagen na de behandeling nog zichtbaar is.

Bewegend cuppen pas ik vrijwel altijd toe tijdens mijn massages en dan op plaatsen waar spierpijnen voorkomen of het bindweefsel verkleefd is. Staand cuppen pas ik toe bij hardnekkige- of chronische pijnklachten en komt meestal pas in het verloop van een behandeltraject aan bod.

Cupping

Los van haar kwaliteit als Tuina massage-therapeut en acupuncturist, vind ik Peggy een mens met een groot empatisch vermogen. Zij besteedt volledig aandacht aan mij als mens. Van harte beveel ik Peggy aan! “

José