Acupunctuur
Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is verreweg de meest bekende discipline uit de Chinese geneeskunde in Europa. Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne naaldjes worden ingebracht op bepaalde punten op de meridianen.

De naalden zijn zeer dun, tussen de 0.16 en 0.25 mm. Bij het aanbrengen van een naald kunt u een klein prikje voelen, maar meestal is het gevoelloos. De naalden zijn individueel steriel verpakt en worden direct na gebruik weggegooid en niet hergebruikt of gesteriliseerd.

Acupunctuur

Klachten

In mijn praktijk wordt voor pijnklachten de Dr. Tan Balans methode gebruikt. Een zeer effectieve methode die vrijwel onmiddellijk verlichting brengt bij pijnklachten. En…heel fijn…in het pijnlijke gebied worden geen naalden gezet! Dit in tegenstelling tot Dry Needling. Vaak combineer ik deze vorm van acupunctuur met massage therapie en cupping.

Zeker bij heftige pijnklachten als gevolg van gewrichtsen/ of peesontstekingen (bijvoorbeeld bij frozen shoulder klachten) is deze vorm van acupunctuur de aangewezen methode om eerst de pijn te verminderen voordat ik met massage en/of cupping het aangedane gebied verder kan behandelen.

Bij klachten als stress en vermoeidheid kan ik in plaats van massage ook kiezen voor acupunctuur en dan zal ik kiezen voor de klassieke acupunctuur.

Ben nu sinds ruim een jaar onder behandeling (kleine onderbreking door Corona), kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Peggy is uiterst kundig en onderhoud haar kennis en kunde ook door regelmatig bij te scholen. Geeft een vertrouwd en goed gevoel, ik kan haar dan ook zeker aanbevelen!

Bert

Sinds een half jaar ben ik bij Peggy onder behandeling, vanwege chronische lichamelijke klachten. Zij herkent de klachten en weet wat ze moet doen. Haar werkwijze is probleemoplossend en dat doet ze door goed naar mijn klachten te luisteren en daar naar te handelen. Ik ben nog niet klachtenvrij maar ik ga zeker de goede kant op. Ik ben blij dat ik naar haar toe kan en mag gaan. “

Jos