Acupunctuur is verreweg de meest bekende discipline uit de Chinese geneeskunde in Europa. Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne naaldjes worden ingebracht op bepaalde punten op de meridianen. De naalden zijn zeer dun, tussen de 0.16 en 0.25 mm. Bij het aanbrengen van een naald kunt u een klein prikje voelen, maar meestal is het gevoelloos. De naalden zijn individueel steriel verpakt en worden direct na gebruik weggegooid en niet hergebruikt of gesteriliseerd.
In de praktijk wordt meestal de Dr. Tan Balans methode gebruikt. Een zeer effectieve methode die vrijwel onmiddellijk verlichting brengt bij pijnklachten. En…heel fijn…in het pijnlijke gebied worden geen naalden gezet! Dit in tegenstelling tot Dry Needling.
De methode is geschikt voor alle pijnklachten in rug en ledematen en gewrichten zoals sciatica, frozen shoulder, tennis/golfers elleboog, pijnlijke knie, Etc. ook klachten als whiplash, hoofdpijn, menstruatiepijn, buikpijn, neuropathie, artrose, etc kunnen vaak met goed resultaat behandeld worden.
Het prettige is dat vrijwel onmiddellijk duidelijk wordt of de behandeling werkt of niet. Voor een optimaal resultaat wordt er 2x per week behandeld. De aard van de klachten bepaalt hoeveel behandelingen er nodig zijn. Klachten kunnen helemaal verdwijnen, of de pijn wordt aanzienlijk verminderd. Het resultaat kan blijvend zijn, in andere gevallen kan de behandeling ondersteunend ingezet worden bij pijnbeheersing. Indien nodig kan er aanvullend Massage of Cupping therapie gegeven worden.